Sporttalenten koken gezonde sportgerechten

Op het Rietveld Lyceum in Doetinchem mochten sporttalenten in de leeftijdscategorie 16 jaar zich dinsdagavond uitleven. Nee, ditmaal niet op de fiets, met een bal of wat dan ook, maar met pannen, lepels, gardes en meer. Voor hen werd door Achterhoek Younited vanuit het talentenprogramma namelijk een kookworkshop georganiseerd. Deze werd gegeven door Karin Lambrechtse, die allerlei verantwoorde gezonde sportgerechten in petto had voor de sporters.

Er werd flink gekookt en het resultaat mocht er dan ook zijn. Van een goed gevulde sportwrap, tot worteltaartbollen, tot een muffin in een mok. In totaal waren er tien verschillende recepten waar de sporters na een korte opfrissing van de theorie mee aan de slag gingen. In de kookworkshop waren een engel- en duivel variant verwerkt. De ongezonde ‘duivel’ variant, vaak uit de verpakking, stond in het midden op de tafel. De gezonde ‘engel’ variant gingen de sporters zelf maken. Zo stond er aan het einde van de workshop een engel/duivel menu op tafel. De sporters konden dan het verschil proeven.

Onderstaand bekijk je nog enkele foto’s van de kookworkshop. Wil je weten welke activiteiten nog meer op de planning staan? Bekijk dan snel onze activiteitenkalender.