Over ons

Achterhoek Younited is dé club die jongens en meisjes uit de Achterhoek begeleidt om hun eigen talenten te ontdekken, zichzelf uit te dagen en te streven naar het beste. Dit doen wij onder de noemer ‘Challenge your talent’. Achterhoek Younited werkt aan een omgeving die deze doelgroep inspireert tot bewegen en leert hun potentie maximaal te ontwikkelen. Dit alles met als doel kinderen te stimuleren om:

  • het beste uit jezelf te halen;
  • een vitale leefstijl te hanteren;
  • te presteren en excelleren.

Waarom de Achterhoek?

De noodzaak om in de Achterhoek jongens en meisjes te inspireren tot bewegen en een uitdagende omgeving te bieden voor talentontwikkeling is hoog. In de Achterhoek is sprake van bevolkingsafname. Van alle regio’s in Nederland krijgt de Achterhoek te maken met de grootste daling van het aantal tieners. In 2025 zijn er volgens het CBS 23,7% minder tieners in onze regio. Indien we geen maatregelen treffen, zal er voor onze jeugd steeds minder toekomstperspectief zijn. Ze verlaten noodgedwongen onze regio om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is er een duidelijke transfer van leren, presteren en excelleren in sport naar andere domeinen. Achterhoek Younited ziet het als ‘onze verantwoordelijkheid’ om ervoor te zorgen dat jongens en meisjes optimale mogelijkheden hebben om zich in de Achterhoek te ontwikkelen op het gebied van sport, onderwijs en op sociaal-maatschappelijk gebied.

Het speelveld

Het speelveld voor talentvolle sporters kent vier omgevingen die van invloed zijn op zijn of haar ontwikkeling:

Achterhoek Younited streeft in de verschillende fases van talentenontwikkeling naar een afgestemde en optimale aanpak in samenwerking met deze vier omgevingen.

Achterhoek Younited zoekt partners die helpen het hogere doel te behalen: een betere toekomst voor de Achterhoek en haar jongeren. We bieden de mogelijkheid voor verschillende partnerships.

Meer weten?
Heb je een vraag over Achterhoek Younited? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.