Ouders leren gezond koken voor sportend kind

Bij de Steck in Doetinchem is woensdagavond door Achterhoek Younited een kookworkshop georganiseerd voor ouders van sporttalenten in de regio Achterhoek. Die stond onder leiding van sportdiëtist Karin Lambrechtse en chef kok Jorge Zapata. De activiteit is een onderdeel van het talentenprogramma van Achterhoek Younited.

Na een presentatie met uitleg over het belang van goede voeding voor het jonge sporttalent en uitleg over verschillende voedingsstoffen, gingen de zeventien deelnemende ouders in de keuken aan de slag. Dat waren ouders van sporters vanuit diverse sporten zoals handbal, volleybal, downhill moutainbike, judo, rugby en voetbal.

Tijdens de workshop werden verschillende gerechten zoals de Vlotte Lotte, een sportwrap, haverreep, eiwitrijke ananas crumble en verantwoorde kaasstengels gemaakt. Iedereen deed zijn uiterste best om wat lekkers en verantwoord op tafel te zetten. Aan het einde werden natuurlijk de gerechten gezamenlijk geproefd. Met de complimenten van Karin en Jorge.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Verbeteren topsportleefstijl
Vanuit Achterhoek Younited vinden we het thema voeding erg belangrijk. “Het talentenprogramma is gericht op het verbeteren van een topsportleefstijl”, legt talentbegeleider Geeke Barmentloo uit. “Dit niet alleen bij de sporter, maar juist ook bij de omgeving van de sporter. Ouders spelen hierin een belangrijke rol. Het doel van de activiteiten is om te inspireren en bewustwording te creëren. Daarnaast bieden we ook individueel maatwerk voor meer verdieping. De zes individuele trajecten onder begeleiding van sportdiëtist Jorien Jansen met sporters op het Rietveld zijn hier een mooi voorbeeld van. Voor deze specifieke begeleiding hebben we een groot netwerk van experts.”

Meer activiteiten
Houd de activiteitenkalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de activiteiten die worden georganiseerd. Heb je vragen over dit thema of één van de andere topsportleefstijl thema’s? Neem dan contact op met talentbegeleider Geeke Barmentloo via geeke@topsportgelderland.nl.