Verzilver je bekendheid als topsporter

Er zijn verschillende manieren om bekendheid te verzilveren in de sportwereld. Hoe doe je dat en welke manier past het beste bij jou? Advocaat van BAX advocaten belastingkundigen, Maarten Korthuis (foto), geeft tijdens het Talentcafé van 15 april een workshop over juridische aspecten van ‘bekendheid verzilveren’.

Maarten is al 25 jaar actief als advocaat. Hij houdt zich bezig met zaken op de gebieden merken-, auteurs-, arbeids- en contractenrecht. “Wat ik als advocaat doe is de belangen van de cliënt behartigen”, vertelt Maarten. “Ik geef advies over kwesties waar ze tegenaan lopen. Als advocaat onderhandel ik en begeleid ik klanten bij het opstellen van contracten. Soms ontkom je er niet aan naar de rechter te gaan als partijen niet samen tot een oplossing kunnen komen.”

Zoals de meeste workshopverzorgers op het Talentcafé, is Maarten een sportfanaat. “Sinds de lagere school houd ik van tennis en schaatsen. Ik ben lid van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden. Net als de rest van Nederland wacht ik al jaren op een ijzige winter.”

In overleg met Jeroen Schoon, die een workshop geeft die in het teken staat van ‘bouw je eigen merk’, zal Maarten ingaan op juridische aspecten van het verzilveren van bekendheid. “Ik ga een aantal aandachtspunten bespreken waar je als talent over na kunt denken voordat je bekend wordt. Wat kan je voorafgaand aan je prestaties al doen met je te verwachten bekendheid? Dat kan bijvoorbeeld door het steunen van goede doelen om zo op een positieve manier in het daglicht te komen.”

Ook stelt Maarten dat het belangrijk is dat een sporter zich niet zomaar aan partijen koppelt. “Als een sporter zich zomaar koppelt aan een partij zonder te weten dat die partij solide is, kan dat zorgen voor een negatieve spin-off. Belangrijk is dat je bij het verzilveren van je bekendheid goed oplet, dat je niet gekoppeld wordt aan partijen waaraan je eigenlijk niet gekoppeld wilt worden.”

Interactieve workshop
Een tip die Maarten vast mee kan geven luidt als volgt: “Denk met je normale verstand na wanneer je de mogelijkheid krijgt om je ergens aan te verbinden. Wat kan ik ervan opsteken en wil ik mezelf ermee associëren?” Van Maarten kan je een interactieve workshop verwachten waarbij eigen ideeën graag worden besproken. “Ik ben erg benieuwd of er talenten zijn die al bezig zijn met het verzilveren van hun bekendheid en op welke manier ze dat dan doen. Ik kijk er naar uit.”

Schrijf je in!
Tijdens het Talentcafé ‘(Top)sport, talent en recht’ op 15 april zal Maarten je meer vertellen over juridische aspecten van het verzilveren van je bekendheid. Heb jij je al ingeschreven? Zo niet, kan dat nog steeds via deze link!