Talentcafe voor trainers, coaches en onderwijs op 21 november

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor trainers, coaches en docenten. Op woensdag 21 november organiseert Achterhoek Younited daarover een Talentcafé voor trainers/coaches en onderwijs, onder de noemer ‘4 inzichten over trainerschap’. Tijdens deze inspiratiesessie krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren!

Tijdens de sessie ‘4 inzichten over trainerschap’, die onder leiding staat van Henriët van der Weg (KNGU), breng je je sterke én je ontwikkelbare punten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer en docent. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Een voorbeeld hiervan is het aanspreken van sporters op hun gedrag, of sporters meer verantwoordelijkheid te geven tijdens een training waardoor ze zullen groeien als sporter en als mens.

(Tekst gaat verder onder het plaatje)

De sessie is geschikt voor elke trainer en docent die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben.

Het Talentcafé wordt georganiseerd in de Topsporthal Doetinchem, aan de Sportweg 1. De deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan tot en met 19 november via deze aanmeldink. Er zijn dertig plekken beschikbaar. Om 18.45 uur is de inloop met koffie en thee, waarna om 19.00 uur de aftrap wordt gegeven aan de avond, die tot 20.45 uur zal duren.

Vervolg mogelijk op 11 december
Als vervolg op deze inspirerende sessie kun je ook een bijscholing volgen. Deze wordt 11 december 2018 door Academie voor Sportkader in Doetinchem georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

De scholing is bedoeld voor gevorderde en startende coaches en trainers, die aantoonbare ervaring hebben met het geven van trainingen. Deze scholing wordt gegeven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond. In deze video vind je meer informatie over de 4 inzichten voor inspirerend trainerschap: