Talentcafe 15 april: Presentatietraining

Tijdens het Talentcafé ‘(Top)sport, talent en recht’ dat we op maandag 15 april in samenwerking met BAX advocaten belastingkundigen organiseren, worden meerdere workshops gegeven. In de komende maand lichten we die workshops uit aan de hand van een aantal interviews. Zo weet je precies wat je kunt verwachten! In dit eerste interview komt Aschwin Kruders aan het woord, die een presentatietraining aan topsporters zal geven.

Kruders heeft een eigen bedrijf genaamd AK Sports Promotions, waarmee hij voor de communicatie van onder meer Topsport Gelderland en Achterhoek Younited zorgt, maar ook met veel topsporters werkt. “Kort gezegd ondersteun ik sporters in hun management en communicatie. Eigenlijk in alles buiten het trainen en wedstrijd technische om. Denk hierbij aan sporters die in aanraking komen met de media of sporters die hun verhaal willen delen op social media.”

In totaal heeft Kruders zestien sporters onder zijn hoede. “Ik werk onder andere met olympisch- en wereldkampioene wielrennen Anna van Breggen én de nummer twee van het WK BMX, Merel Smulders. Van de zestien sporters waarmee ik werk, begeleid ik er elf op zowel het gebied management als communicatie. De overige vijf puur op het laatste.”

Workshop tijdens het Talentcafé
Tijdens het Talentcafé in Doetinchem zal Aschwin de aanwezigen voorzien van een gerichte presentatietraining. “Als topsporter kom je op een gegeven moment in een fase dat je meer van jezelf moet laten zien en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Zelfs als het voor je gevoel wel makkelijk in te vullen is, moet je wel de juiste dingen kunnen zeggen. Tijdens de workshop die ik zal verzorgen houden we ons met name bezig met de vraag hoe een topsporter zich naar de buitenwereld toe moet presenteren. Hoe laat ik mijn unieke persoonlijkheid zien? Wat is mijn verhaal? Achter veel sporters zit veel meer dan de buitenkant doet vermoeden.”

Op de vraag waarom communicatie belangrijk is, antwoordt Aschwin standvastig. “Waarom belangrijk? Dat is het gewoon. Wil je bij bedrijven aan kunnen kloppen of moet je wat in de media vertellen, dan is het van groot belang dat je ook een verhaal hebt.” Tot slot geeft Aschwin ons alvast een tip mee die in zijn ogen enorm belangrijk is voor een topsporter. “Blijf jezelf en focus je niet teveel op wat anderen verwachten van wie je bent. Je ziet vaak dat sporters deels gevormd worden. Jezelf blijven ondanks allerlei factoren van buitenaf is enorm belangrijk.”

Schrijf je in!
Tijdens het Talentcafé ‘(Top)sport, talent en recht op 15 april zal Kruders je voorzien van een interessante workshop over communicatie. Heb jij je al ingeschreven? Zo niet, kan dat nog steeds via deze link!

Tekst: Lennart Slaats