Sporttalenten maken kennis met Saxion Topsport Academy

In Deventer zijn dinsdagmiddag sporttalenten van het Rietveld Lyceum en Veluws College, die dit jaar of volgend jaar voor de keus staan voor een vervolgopleiding, bij elkaar gekomen bij de Saxion Topsport Academy. In samenwerking met Achterhoek Younited en Topsport Gelderland werd deze middag georganiseerd. Daarbij kregen de sporters eerst een workshop ‘Bouw je eigen merk’, onder leiding van Jeroen Schoon, docent Sportmarketing. Wiebe Scholten, student aan het Saxion en wielrenner (status IT) vertelde over zijn ervaringen met de combinatie HBO en zijn sport. Daarbij vertelde hij ook welke mogelijkheden het Saxion biedt.

Afsluitend kregen de sporttalenten van Bonne Posma, coördinator van de Saxion Topsport Academy, een toelichting over diezelfde Saxion Topsport Academy. De bachelor Saxion Topsport Academy is een studieroute binnen Commerciële Economie. In die route wordt in hoge mate rekening gehouden met je sportcarrière, waardoor studeren en het behalen van hoge sportprestaties goed samengaan. Klik hier voor meer informatie over de studieroute.

Ook als je kiest voor een andere opleiding binnen het Saxion kun je, mits je voldoet aan de voorwaarden, in aanmerking komen voor de topsportregeling. Voor meer informatie kun je hier terecht. Het was een informatieve middag en we willen namens Achterhoek Younited en Topsport Gelderland het Saxion bedanken voor hun gastvrijheid.