Sportclinic voor Achterhoekse jeugd bij afwezigheid leraren

Er werd afgelopen vrijdag door leraren in Nederland gestaakt. Daarbij werd echter niet overal stilgezeten door de jeugd. In Doetinchem bijvoorbeeld, waar Sportservice Doetinchem een sportinstuif organiseerde. Daarbij waren meerdere activiteiten. Eén daarvan was een sportclinic van het project Toppers Bij Jou Op School, dat door onze partnerorganisatie Topsport Gelderland georganiseerd wordt.

Mountainbiker Marc Bouwmeester (foto), één van de toppers uit het project, kwam naar Doetinchem. Hij verzorgde twee clinics voor kinderen uit de groepen drie, vier en vijf van het basisonderwijs. De aanmelding daarvoor was open voor kinderen van alle basisscholen in de regio.

Over Toppers Bij Jou Op School
Via Toppers Bij Jou Op School brengen talentvolle topsporters een bezoek aan de bovenbouw van het basisonderwijs en eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Ze geven een presentatie om kinderen te motiveren en te inspireren. Ook kunnen de sporters aansluitend een clinic geven. Met de klas deelnemen is, door een subsidieregeling, veelal gratis. Kijk voor de mogelijkheden ook eens op de website.