Online mentale trainingen waren succesvol!

Vanuit Achterhoek Younited en Topsport Gelderland hebben we diverse mentale workshops georganiseerd met het thema ‘Prestatiegedrag voor sporters en trainers’. De workshops werden gegeven door Ivo Spanjesberg, trainer, coach, supervisor en sportpsycholoog! De workshops waren gericht op sporters tussen de 13 en 17 jaar en trainers vanuit Achterhoekse talentenacademies, jeugdopleidingen of ambitieuze verenigingen die extra trainingen aanbieden, sporters met een erkende status van NOC*NSF en toptalenten vanuit de samenwerkende onderwijsinstellingen. Onderwerpen als zelfvertrouwen, prestatiedruk, prestatiedrang, omgaan met teleurstellingen en doelen stellen kwamen aan de orde. 

Workshop trainers
Begin oktober vond de workshop voor de trainers plaats. Een geslaagde online sessie waarbij Ivo Spanjersberg de aanwezige trainers kennis heeft gegeven over intrinsieke motivatie, zelfvertrouwen en omgaan met tegenslag. Daarbij heeft hij de trainers ook heeft voorzien van praktische tips!

Workshops sporters
Woensdag 28 oktober was de eerste workshop voor de sporters. De sporters kregen in totaal twee workshops. Tijdens de eerste workshop werd uitleggegeven over mentaliteit en wat dat kan betekenen voor jouw sportprestatie. Ook thema’s als doelen stellen, zelfvertrouwen, inzet van een rolmodel, zelfspraak en effectieve gedachten kwamen aan bod. De tweede workshop stond op 11 november gepland en werd ook succesvol afgesloten.