Geslaagde eerste avond Achterhoek Younited on Tour

Bij het Rietveld Lyceum in Doetinchem is woensdagavond de eerste van drie bijeenkomsten georganiseerd in het kader van Achterhoek Younited on Tour. Via deze avonden laat Achterhoek Younited mensen kennismaken met de stichting, maar wordt er bovenal een interactief en leerzaam programma geboden voor sporttalenten, hun ouders en trainers/coaches en overige geïnteresseerden. De eerste avond stond in het teken van de masterclass ‘Puberbrein’ voor ouders, trainers en coaches én de workshop ‘Mentale training voor sporters’.

Ruim zestig deelnemers waren naar Doetinchem gekomen, waarvan tien sporters de workshop volgden die gegeven werd door EQfit. Deze stond onder leiding van Joke Groot Obbink en Marjoleine Kapitány. Tijdens de workshop werden ervaringsgerichte oefeningen gedaan, gericht op focus op de taak, op hoe je rustig blijft en omgaat met druk en hoe je als sporter omgaat met tegenslagen. Het bleek een geslaagde training, waarop enthousiast gereageerd werd.

Waar de sporters na een korte introductie over Achterhoek Younited naar de workshop gingen, bleven de ouders, trainers/coaches en overige geïnteresseerden zitten. Zij waren de aandachtige toehoorders tijdens de lezing over het puberbrein, gegeven door Steven Pont. Zij kregen een inkijkje in hoe het brein van een puber werkt en hoe je daar als ouder of trainer/coach het beste mee om kan gaan. Daarbij was er ook ruimte voor vragen van de deelnemers aan de masterclass. Zij kregen daarnaast ook praktische tips mee.

Stefan Groothuis 13 juni in Winterswijk
Op woensdag 13 juni staat bij OBS Bargerpaske de tweede bijeenkomst gepland van Achterhoek Younited on Tour. Ook dan zijn er twee zeer aansprekende gasten. Olympisch kampioen schaatsen Stefan Groothuis geeft dan een lezing over zijn ervaringen in het leven als topsporter en de weg daar naartoe. Topsportvader George de Jong, de vader van voetballers Luuk (PSV) en Siem (Ajax), deelt zijn ervaringen als ouder.

Nu alvast aanmelden voor de bijeenkomst op 13 juni? Dat kan al, via deze link. De inloop van die bijeenkomst is wederom om 18.45 uur. Meer over Achterhoek Younited on Tour lees je op deze pagina.