Bouw je eigen merk tijdens ons Talentcafé

Een topsporter is niet iemand die enkel prestaties levert. Een topsporter is veel meer dan dat. Vaak wordt je zelfs gezien als merk. Jeroen Schoon, studiecoach bij Saxion Topsport Academy, probeert de aanwezigen bij het Talentcafé ‘(Top)sport, talent en recht’ hiervan bewust te maken. Dit Talentcafé wordt door Achterhoek Younited, in samenwerking met BAX advocaten belastingkundigen, georganiseerd op 15 april.

Sinds januari 2019 is Jeroen Schoon binnen de Saxion Topsport Academy in de functie van studiecoach getreden voor de studieroute sportmarketing. Hij probeert school en topsport zo goed mogelijk met elkaar te combineren zodat de topsporters op beide gebieden het beste uit zichzelf kunnen halen. “Ik help topsporters op de academie om school zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij sport. Wat doet een topsporter bijvoorbeeld als hij of zij een maand naar het buitenland moet voor een toernooi? Hoe kan die combinatie met school zo goed mogelijk ingevuld worden? Om die vragen te beantwoorden zit je bij mij aan het juiste adres.”

Voorafgaand aan zijn avontuur op de arbeidsmarkt heeft de studiecoach meerdere diploma’s binnengehaald. “Ik heb de Master Business Administration op de Universiteit van Twente gevolgd. Daarna heb ik op het JHC instituut een diploma voor Sport Facility en Eventmanagement gehaald.”

In De Steck te Doetinchem, waar het Talentcafé plaats zal vinden, verzorgt Jeroen een workshop die in het teken zal staan van ‘bouw je eigen merk’. “Jonge topsporters moeten zich bewust zijn van het feit dat wanneer je de top bereikt, je meer bent dan alleen een persoon die sportieve prestaties levert. Het gaat over zelfbewustzijn, over hoe een persoon zich moet neerzetten in de grote boze markt en zichzelf daarin uniek maakt.”

Unieke eigenschap
Jeroen vindt het belangrijk dat sport voor zichzelf weten welke eigenschap uniek is. “Om onderscheidend te zijn ten opzichte van alle andere duizenden topsporters om je heen, is het belangrijk om te beschikken over één unieke eigenschap. Welke is dat bij jou en waarom is deze eigenschap uniek? Dat kan uiteindelijk bepalend zijn in het verhaal dat je de wereld in blaast.”

Over één van de verhalen die Jeroen gaat vertellen kan hij jullie vast op de hoogte brengen. “Ik begin met een voorbeeld van een grote topsportster. Daarin wil ik laten zien dat niet alleen de prestatie haar uniek maakt. Zij doet veel meer dan alleen een bal door het net schieten of een haarfijne voorzet afleveren. dat is precies hetgeen wat ik wil overbrengen in deze workshop.”

Schrijf je in!
Tijdens het Talentcafé ‘(Top)sport, talent en recht’ op 15 april zal Jeroen sporters voorzien van een interessante workshop die in het teken zal staan van ‘bouw je eigen merk’. Heb jij je al ingeschreven? Zo niet, kan dat nog steeds via deze link!