Talentenacademies

Achterhoek Younited begeleidt de opleiding van talent in diverse takken van sport. Sportorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie en realisatie ven hun sporttechnische opleidingsprogramma.  Door samen te werken wil Achterhoek Younited de omgeving realiseren en diensten leveren die  voor  talentontwikkeling sport overstijgend noodzakelijk zijn.

Kennisuitwisseling en samenwerking tussen verschillende takken van sport en expertise van binnen en buiten de sport vormt de basis voor een goed ontwikkelklimaat in de Achterhoek.

Achterhoek Younited bouwt aan een brede ondersteuning op het gebied van voeding, mentale ontwikkeling, afstemming tussen onderwijs en sport en afstemming met amateurverenigingen. Informatie hierover lees je via:

In grote lijnen houden we daarbij de onderstaande taakverdeling aan in de samenwerking tussen Achterhoek Younited en de Talentenopleidingen.

Werkzaamheden Achterhoek Younited

  • inspireren van de jeugd (basisschool leeftijd) om te sporten;
  • realiseren van een klimaat en optimale omgeving voor gepassioneerde talenten;
  • coördinatie en begeleiding van: Talent en onderwijs, Talent en verenigingen en Talent en topsport;
  • kennisoverdracht en het uitwisselen van best practices;
  • marketing en communicatie.

Bij het realiseren van onze doelen werken we samen met verenigingen, topsportclubs, sportbonden, onderwijspartners, bedrijfsleven en overheden. Presteren en excelleren is leuk!

Werkzaamheden sportspecifieke Talentenacademies

  • scouten, selecteren en sporttechnisch opleiden van getalenteerde jongeren in de Achterhoek.

Takken van sport

Achterhoek Younited is in gesprek met meerdere takken van sport om hun Talentenopleiding in de Achterhoek te organiseren en de begeleiden vanuit de visie en aanpak van Achterhoek Younited te realiseren.

Meisjesvoetbal

“Papa, ik wil op voetbal!” Vroeger een uitspraak die vooral uit de monden van jongens kwam, maar tegenwoordig al lang niet meer. Steeds meer meiden voetballen en met de eredivisie vrouwen heeft Nederland sinds 2007 een professionele competitie voor vrouwenvoetbal.

In de Achterhoek zijn er nog relatief weinig mogelijkheden voor talentvolle voetballende meiden om het maximale uit zichzelf te halen. De jonge meiden, vaak spelend tussen jongens, zoeken het nu buiten de Achterhoek bij clubs als FC Twente of PEC Zwolle. Achterhoek Younited verkent daarom momenteel de mogelijkheid om vanaf volgend seizoen een steunpunt in te richten voor talentvolle voetballende meiden in de leeftijd 12-15 jaar. De meiden gaan dan 3x per week trainen bij Achterhoek Younited. Op zaterdag spelen zij hun wedstrijden bij hun eigen club. Eind van dit jaar zal er meer duidelijkheid worden gegeven over de haalbaarheid en eventuele invulling van meisjesvoetbal bij Achterhoek Younited.

Meer weten?
Heb je een vraag over de talentenacademies van Achterhoek Younited? Neem dan gerust contact met ons op.