Voor topsporters is tijd kostbaar. Trainen en wedstrijden spelen, maar ook reizen en uitrusten neemt veel tijd in beslag. Een topsportcarrière combineren met school is daarom een uitdaging. Je hebt bijvoorbeeld huiswerk op momenten dat trainingen plaatsvinden. Presteren in sport is belangrijk, maar dat moet je wel samen kunnen doen met school.

Achterhoek Younited stelt optimale afstemming tussen school en sport voor het talent als doel. Het streven is om alle talenten op hun eigen niveau hun diploma te laten behalen: ieder zijn eigen top.

Individuele begeleiding

Achterhoek Younited biedt individuele onderwijsbegeleiding voor het sporttalent door contact te houden met school en gezamenlijke overlegmomenten te plannen. In de Achterhoek hebben wij op dit moment een samenwerkingsverband met drie topsportvriendelijke scholen (Rietveld Lyceum, Metzo College en Graafschap College).

Onderwijsbegeleiding voor het talent bieden wij in:

Inspireren tot bewegen

Achterhoek Younited initieert projecten en programma’s binnen het basisonderwijs om leerlingen te inspireren tot bewegen. Van themalessen tot clinics van topsporters.

Meer weten?
Heb je vragen over Talent en Onderwijs? Stel je vraag dan via ons contactformulier.