Voor sporttalenten is tijd kostbaar. Trainen en wedstrijden spelen, maar ook reizen en uitrusten neemt veel tijd in beslag. Een sportcarrière combineren met school is daarom een uitdaging. Je hebt bijvoorbeeld huiswerk op momenten dat trainingen plaatsvinden. Presteren in sport is belangrijk, maar dan moet het wel mogelijk zijn in combinatie met school.

Achterhoek Younited stelt zich daarom als doel dat er een optimale afstemming is tussen school en sport. Ons streven daarbij is om alle talenten op hun eigen niveau hun diploma te laten behalen: ieder zijn eigen top.

Individuele begeleiding

Achterhoek Younited biedt individuele onderwijsbegeleiding voor het sporttalent door contact te houden met school en gezamenlijke overlegmomenten in te plannen. We hebben op dit moment een samenwerkingsverband met drie topsportvriendelijke scholen: Rietveld Lyceum, Metzo College en Graafschap College. We bieden talentvolle sporters onderwijsbegeleiding op het voortgezet onderwijs en in het mbo-, hbo- en universitair onderwijs.

Inspireren tot bewegen

We initiëren projecten en programma’s binnen het basisonderwijs om leerlingen te inspireren tot bewegen. Van themalessen tot clinics van topsporters.

Meer weten?
Heb je vragen over onderwijs? Laat het ons weten door een een mail te sturen naar Lonneke Slöetjes via lonneke@achterhoekinbeweging.nl.