Woensdag 13 juni 2018

Achterhoek Younited gaat ‘On Tour’! Om jullie zo kennis te laten maken met onze stichting. Dat doen we met drie bijeenkomsten, gevuld met unieke én bovenal leuke en leerzame masterclasses en workshops. Ze hebben uiteraard allen te maken hebben met sport, talent & ontwikkeling, oftewel talentontwikkeling. Die avonden wil en mag je niet missen! De bijeenkomsten zijn voor sporters, ouders, trainers/coaches en bedrijfsleven dat eventueel geïnteresseerd is.

Nadat we op 25 april in Doetinchem begonnen, is op woensdagavond 13 juni in Winterswijk de tweede bijeenkomst. Olympisch kampioen schaatsen Stefan Groothuis en George de Jong, vader van topvoetballers Luuk en Siem, geven daarin een lezing. Zet ook 19 september vast in je agenda, want dan is de volgende bijeenkomst van Achterhoek Younited on Tour.

 

Stefan GroothuisOlympisch kampioen 1000 meter Sochi
Van 2009 tot en met 2013 werd Stefan Groothuis liefst vijf keer op rij Nederlands kampioen sprint. Een heel sterke periode, waarbij hij in 2012 ook nog wereldkampioen sprint en wereldkampioen op de 1000 meter werd. Zijn meest aansprekende resultaat boekte ‘Bokito’ echter in 2014. In het Russische Sochi werd hij olympisch kampioen op de 1000 meter.

Dat hij zo lang, zo sterk presteerde, laat het bijna lijken alsof alles van een leien dakje ging. En laat dat nu precies niet zo zijn! In 2011 kampte Groothuis namelijk met een flinke depressie. “Het was hel in mijn hoofd”, zo zei hij daar in 2013 onder meer over tegen de NOS en zelfmoord was zelfs dichtbij. “Daar ben ik best wel dichtbij geweest, denk ik. En dat is best wel shocking om te zeggen.”

Er komt nogal wat kijken bij topsport, zeker mentaal. Daar gaat Groothuis het dan ook over hebben. Over het omgaan met de prestatiedruk die er vanuit de maatschappij is bijvoorbeeld. Een heel belangrijk thema. En wat dacht je van onderwerpen als gemotiveerd blijven, doorzettingsvermogen, het omgaan met tegenslagen en passie? Het komt allemaal aan bod!

George de JongVader topvoetballers Luuk en Siem de Jong
Als oud topvolleyballer én vader van twee voetballers die jeugdopleidingen doorliepen en de top haalden, weet George de Jong veel over het ’topsportouder’ zijn. Dat is namelijk een vak apart! Hoe creëer je een optimale omgeving? Welke begeleiding heeft mijn kind nodig? Welke rol heb je als ouder hierin?

De Jong, die ook voorzitter is van Achterhoek Younited, gaat tijdens de avond in op bovenstaande vragen.

 

Overige informatie

Locatie: OBS Bargerpaske, Voorninklaan 1 Winterswijk (Parkeren kan bij het schoolgebouw)
Deelname: gratis
Programma:
18:45 inloop met koffie en thee
19:00 introductie Achterhoek Younited
19:15 start lezing
20:45 einde avond

KLIK HIER OM JE DIRECT IN TE SCHRIJVEN
Let op: Vol = Vol

Ben je toch verhinderd of heb je een vraag? Dan graag afmelden door een mailbericht te sturen naar Geeke@topsportgelderland.nl of voor je vraag via dat mailadres contact opnemen.