Voortgang Achterhoek Younited

Het einde van het jaar nadert en vanuit Achterhoek Younited tijd om alle betrokkenen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen rondom Stichting Achterhoek Younited. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voortgang van het gedachtegoed van Achterhoek Younited. Namelijk om jongens en meisjes in de Achterhoek de kansen te bieden om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving dichtbij huis. Het opzetten van een optimale ontwikkelomgeving waarbij een jonge sporter niet gelijk genoodzaakt is om de regio te verlaten, maar wordt uitgedaagd en geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen. Dat staat centraal!


De afgelopen jaren hebben we activiteiten georganiseerd, programma’s opgezet, ambassadeurs laten aansluiten en meegewerkt aan initiatieven m.b.t. het opzetten van talentenacademies. Dit in samenwerking met onderwijs, bedrijfsleven, sporters, ouders, trainers/coaches en verenigingen. De eerste stappen zijn gezet richting het opzetten een optimale ontwikkelomgeving.

Vanaf 1 januari wordt het gedachtegoed van Achterhoek Younited ondergebracht bij Achterhoek in Beweging, pijler talentontwikkeling. Achterhoek in Beweging is een initiatief van de acht Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre Oude IJsselstreek en Winterswijk. Gezamenlijk is het Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020-2030 opgesteld dat bestaat uit 7 pijlers. De pijler Talentontwikkeling is er één van. Vanaf 1 januari zal Geeke Barmentloo bij Achterhoek in Beweging, twee dagen in de week, aan de slag gaan als coördinator talentontwikkeling. Dit betekent dat de stichting Achterhoek Younited in 2020 in eerste instantie als klankbord/ platform zal blijven fungeren.


Vanaf dat moment zal manager Ben Spaai ook niet meer werkzaam zijn voor Achterhoek Younited. Ben blijft wel als vrijwilliger betrokken bij de stichting. Als er vragen zijn kunnen jullie terecht bij Geeke Barmentloo via geeke.barmentloo@achterhoekinbeweging.nl. Via deze pagina worden de ontwikkelingen in het nieuwe jaar gedeeld.


Fijne feestdagen en een sportief 2020!