Kom ook naar het Talentcafé op 16 januari

Sporters en ouders opgelet! Heb jij van NOC*NSF een status ontvangen, ben je door één van de scholen waarmee Achterhoek Younited samenwerkt aangemerkt als toptalent, heb je een regiostatus of zit je op de Graafschap Voetbalacademie? Of ben je ouder van een kind uit één van de genoemde doelgroepen? Dan organiseren we op woensdagavond 16 januari een interessant programma voor je. Die avond organiseren we in Silvolde namelijk een Talentcafé voor sporttalenten en ouders.

Voor zowel de sporters als de ouders staat een interessante workshop gepland. Zo gaan de sporters interactief bezig met EQfit. Zij krijgen een mentale training, waarbij ze ook echt aan het werk moeten. Ivo Spanjersberg en Marit Gijsbers gaan met de ouders aan de slag in de workshop ‘sportouder een vak apart’.

Mentale training voor sporters
EQfit brengt fysieke oefeningen en mentale coaching samen. De gehanteerde methode (Martijn Haan Methode) is gebaseerd op jarenlange ervaring in de bokssport, deskundigheid van menselijk gedrag en de werking van het emotionele brein. Een ideale combinatie van beweging, motivatie personalisatie en coaching.

Tijdens deze training willen Joke Groot Obbink en Marjoleine Kapitany (trainsters EQfit) de sporter laten ervaren wat deze manier van mentale training kan opleveren. Hoe kun je nou het beste uit jezelf halen, leren omgaan met tegenslagen of druk en hoe krijg je meer energie? Deze training is alleen bedoeld voor sporters.

Workshop ‘sportouder een vak apart’
“Naar een Veiliger Sportklimaat” (VSK) is een actieplan waarbij sportbonden en NOC*NSF, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samenwerken aan een optimaler sportklimaat in Nederland. Vanuit VSK worden workshops aangeboden aan ouders, om ze te helpen met het begeleiden van hun kind, als sporttalent én als puber.

Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan de thema’s; stimuleren van zelfstandigheid en omgaan met de emoties van je kind. Theorie zal tijdens de workshop worden afgewisseld met veel interactie. Ivo Spanjersberg (Bureau FundaMental) en Marit Gijsbers (Topsport Gelderland) zullen namens VSK deze workshops verzorgen.

Mocht u nu al geïnteresseerd zijn om meer over het thema te weten, kijk dan eens op de website: sportplezier.nl.

Informatie en aanmelden
Het Talentcafé wordt op woensdag 16 januari georganiseerd bij het Almende College, locatie Isala, aan de Laan van Schuylenburg 8 in Silvolde. De deelname is gratis en nadat de ontvangst vanaf 19.00 uur is, starten de workshop sessies om 19.15 uur. Om 20.45 uur is het programma afgelopen. Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot en met maandag 14 januari via deze link.