Achterhoek Younited on Tour

Achterhoek Younited gaat ‘On Tour’! Om jullie zo kennis te laten maken met onze stichting. Dat doen we met drie bijeenkomsten, gevuld met unieke én bovenal leuke en leerzame masterclasses en workshops. Ze hebben uiteraard allen te maken hebben met sport, talent & ontwikkeling, oftewel talentontwikkeling. Die avonden wil en mag je niet missen! De bijeenkomsten zijn voor sporters, ouders, trainers/coaches en bedrijfsleven dat eventueel geïnteresseerd is.

We beginnen op 25 april in Doetinchem met de masterclass ‘Puberbrein’ voor ouders, trainers en coaches én op diezelfde avond de workshop ‘Mentale training voor sporters’, voor inderdaad; sporters! Zet ook 13 juni en 19 september vast in je agenda, want dan zijn de volgende bijeenkomsten van Achterhoek Younited on Tour

Masterclass PuberbreinVoor ouders, trainers en coaches
Het is natuurlijk erg fijn wanneer je kind aan sport doet en hier ook nog eens goed in is. Op hoog niveau sporten heeft veel positieve kanten en het is een mooie kans om je als persoon op verschillende vlakken te ontwikkelen. Maar ook kan het soms best ingewikkeld zijn. Voor het kind, want die moet er vaak veel voor doen en laten, veel verschillende ballen omhoog houden. Maar ook de (soms) lastige rol van ouders verdient aandacht.

In samenwerking met Achterhoek Younited, zal ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont een presentatie geven over de dilemma’s en vragen waar ouders en trainers/coaches van sporttalenten en pubers tegenaan kunnen lopen. Wat is te verklaren gedrag, welk gedrag past bij een puber? Maar wat mag je aan de andere kant wel van hem of haar verwachten? Hoe verdeel je als ouder de aandacht in het gezin, zoals aandacht geven aan de (niet topsportende) andere kinderen en hoe zorg je ook voor aandacht voor jezelf? Hoe ga je als ouder of trainer/coach om met de emotie bij je kind in de sportsetting? Tijdens de avond is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om met andere ouders en trainers/coaches ervaringen uit te wisselen.

Workshop Mentale training voor sportersVoor sporters
EQfit brengt fysieke oefeningen en mentale coaching samen. De gehanteerde methode (Martijn Haan Methode) is gebaseerd op jarenlange ervaring in de bokssport, deskundigheid van menselijk gedrag en de werking van het emotionele brein. Een ideale combinatie van beweging, motivatie personalisatie en coaching.

Tijdens deze training wil Joke Groot Obbink (trainster EQfit) de sporter laten ervaren wat deze manier van mentale training kan opleveren. Hoe kun je nou het beste uit jezelf halen? Leren omgaan met tegenslagen of druk en hoe krijg je meer energie. Deze training is alleen bedoeld voor sporters.

Overige informatie

Locatie: Rietveld Lyceum, Kruisbergseweg 4 Doetinchem (Parkeren kan bij het schoolgebouw)
Deelname: gratis
Programma:
18:45 inloop met koffie en thee
19:00 introductie Achterhoek Younited
19:15 start masterclass ‘puberbrein’ en workshop ‘mentale training voor sporters’
20:45 einde avond

KLIK HIER OM JE DIRECT IN TE SCHRIJVEN

Let op: Vol = Vol

Ben je toch verhinderd of heb je een vraag? Dan graag afmelden door een mailbericht te sturen naar Geeke@topsportgelderland.nl of voor je vraag via dat mailadres contact opnemen.


Volgende bijeenkomsten

13 juni – Winterswijk: Met olympisch kampioen schaatsen Stefan Groothuis
Een lezing door olympisch kampioen Stefan Groothuis over zijn ervaringen in het leven als topsporter en de weg daar naartoe. Topsportvader George de Jong, vader van Luuk en Siem, over zijn ervaringen als ouder.

19 september – Borculo: Over crowdfunding met olympisch kampioene Yvonne van Gennip
Yvonne van Gennip en Mark van der Jagt van Talentboek vertellen deze avond meer over de mogelijkheden van crowdfunding.

Over deze bijeenkomsten volgt later meer informatie.